Voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders slecht slaapt?

Bijna het dubbel aantal vrouwen (36%) als mannen (19%) geeft aan problemen te hebben gehad met slapen. De meest voorkomende gezondheidsproblemen in Nederland zijn verkoudheid en keelpijn. 42% van de Nederlanders geeft aan hier het afgelopen jaar last van te hebben gehad. De nummer twee klacht is overbelasting van spieren en gewrichten (31%). Dit zijn de vaak voorkomende oorzaken dat mensen slecht slapen. Dit blijkt uit GfK onderzoek uitgevoerd onder 27.000 mensen in 22 landen, waaronder ook Nederland. Bron: GfK Netherlands

Veel mensen zijn snel geneigd slaapmedicatie te vragen bij hun (huis)arts. Vaak wordt er niet naar de oorzaak gekeken, “ik kan niet slapen…” punt.
Er is een minderheid die een stressvolle gebeurtenis meemaakt en daardoor slecht gaat slapen. De meeste slechte slapers zijn van nature lichte slapers. Met het klimmen der jaren gaan ze daar steeds meer van merken. Misschien hebben ze zelfs een periode waarin ze echt lijden aan slapeloosheid. Vaak is het niet mogelijk iemand om te toveren tot een heel diepe, rustige slaper. Wat we wel redelijk kunnen – maar helaas ook weer niet bij iedereen – is mensen gereedschap geven waarmee ze slapeloosheid als het zich aandient beter te lijf kunnen gaan.

Olien4jou heeft een Top 10 samengesteld, waardoor u ‘s morgens uitgerust je bed uit zult stappen:

Vetiver
Lavendel
Bergamot
Roman Chamomille
Marjoram
Cilantro
Clary Sage
Sandalwood
Thyme
Serenity
Breathe
Balance

Wil je meer weten wat essentiële oliën voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over!

Fijne avond lieve mensen en slaap lekker!

 

About the Author

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: